Stadsnätsföreningen

Chefsjurist till Svenska Stadsnätsföreningen

Det finns flera anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta på Stadsnätsföreningen. Det främsta är att vi alla på företaget har ett viktigt uppdrag – vi befinner oss mitt händelsernas centrum när det kommer till utbyggnad av snabbt bredband, mobila nät och samhällets digitalisering. Vi är partipolitiskt obundna och företräder en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Sedan något år tillbaka har vi också ett statligt uppdrag att bygga upp den civila beredskapsförmågan för telekomsektorn.

Arbetsbeskrivning

I din roll som chefsjurist kommer du att arbeta i en bred roll som innefattar flera rättsområden. Din främsta uppgift blir löpande rådgivning för stadsnätmedlemmar och juridisk rådgivning internt, till Stadsnätsföreningens egen verksamhet.

Stadsnäten ägs i huvudsak av kommunerna genom eget AB, förvaltning eller som en del av den kommunala energikoncernen, varför det uppstår många kommunrättsliga frågor. Tjänsten innefattar även samverkansfrågor mellan kommunala verksamheter, upphandlingsfrågor om telekomundantaget och LOU/LUF. Vidare arbetar du med entreprenadjuridiska frågor, avtalsrätt, konsumenträttsliga frågor, tvistefrågor med mera.

Du kommer även att medverka i dialog och förhandling med myndigheter som PTS och MSB. Du har ansvar för relevant omvärldsbevakning löpande dialog med relevanta intressenter, såsom stora medlemsföretag, SKR, TechSverige m.fl.

Du ansvarar även för att hålla utbildningar till föreningens medlemmar, i utvalda juridiska frågeställningar.

Du agerar även kontaktperson för de externa advokatbyråer som föreningen anlitar vid behov.

Tjänsten ingår i Stadsnätsföreningens ledningsgrupp och du rapporterar direkt till VD.

Vem är du

Du har en juristexamen och minst sju års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete som kommunjurist, bolagsjurist på kommunalt bolag eller annan relevant verksamhet. För att lyckas i rollen tror vi att du har fördjupade kunskaper av främst kommunalrätten och kommunallagen, men även kunskaper inom LEK, LOU, GDPR/dataskydd och generell affärsjuridik är relevanta.

Som person har du gott omdöme, är strukturerad, ansvarsfull och är en god kommunikatör. Du är social och trivs med att ha många kontaktytor både internt såväl som externt. Du är driven och trivs med att arbeta självständigt, som en del av ett större sammanhang. Du är lösningsorienterad, en affärsmässig lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Du erbjuds

Du erbjuds ett stimulerande arbete i en organisation i ständig utveckling. Du får fortlöpande utbildning och möjlighet till personlig utveckling.

Arbetsplatsen är social med fokus på samarbete och gemenskap i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stadsnätsföreningen med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766- 33 14 40.

Om Stadsnätsföreningen

Stadsnätsföreningen är en bransch- och intresseorganisation som samlar de lokala och regionala aktörerna för digital infrastruktur och sammantaget står för mer än hälften av Sveriges bredbandsnät. Stadsnäten är en viktig orsak till att Sverige har en väl utvecklad digital infrastruktur samt en bra tjänstekonkurrens som ger kunder en valfrihet. Att dessa nät alltid fungerar är också avgörande för samhället och är därför en viktig del av Sveriges återupprättade civila försvar.

Stadsnätsföreningens vision är: Stadsnätens gemensamma infrastruktur möjliggör ett tryggt digitaliserat Sverige för allt och alla.