Stadsnätsföreningen har tagit fram en allmän utbildning inom krisberedskap för telekom som riktar sig till samtliga, oavsett befattning, inom telekomsektorn. Utbildningen syftar till att deltagarna ska få grundläggande kunskaper om krisberedskap som är relevanta för aktörer inom telekom.
Utbildningen genomförs digitalt via en specialanpassad plattform som tillhandahålls av utbildningsleverantören Edugrade. Utbildningen består av åtta delar där Stadsnätsföreningen, PTS, Röda Korset samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, står för innehållet. Varje utbildningsdel avslutas med ett kunskapstest där deltagaren måste ha minst 85 procent rätt på frågorna för att komma vidare i utbildningen. Om deltagaren inte uppnår godkänt resultat finns möjlighet att göra om kunskapstesterna tills resultatet blir godkänt.
Utbildningen uppskattas ta cirka 8–10 timmar att genomföra. Varje deltagare har 45 dagar på sig att genomföra hela utbildningen och väljer själv, inom den angivna tidsramen, när utbildningen genomförs. Efter godkänt resultat på samtliga utbildningsdelar får deltagaren ett kursintyg.
Observera att intresseanmälan inte innebär att du har blivit antagen till utbildningen. Stadsnätsföreningen kommer att meddela när du blir antagen via ett separat mejl
Efter genomförd utbildning erhålls en mikromerit.
Klicka här för att ta reda på vad det innebär.