Stadsnätsföreningen

Karin Ahl ny ordförande i Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen har på sitt årsmöte i dag i Västerås valt ny ordförande. Det är Karin Ahl, tidigare ordförande för den europeiska branchorganisationen FTTH Council Europe, som nu tar över ledartröjan.

Pressmeddelande den 24 mars 2015

– Jag är hedrad över att ha fått medlemmarnas förtroende att leda en av Sveriges viktigaste branschorganisationer. Svenska Stadsnätsföreningen ligger i framkant då vi nu har en styrelse som till övervägande del består av kvinnor. Den digitala utvecklingen går rasande fort och våra medlemmar spelar en nyckelroll i den fortsätta utvecklingen, säger Karin Ahl, nyvald ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen.

Karin Ahl arbetar till vardags som marknadsansvarig på Rala Infratech, Sveriges ledande leverantör av material för fibernät. Hon har tidigare bland annat arbetat som affärsutvecklare på Utsikt Bredband, som driver och utvecklar bredbandsnät i delar av Östergötland.

– Jag är övertygad om att min breda bakgrund med erfarenhet av både den svenska och europeiska bredbandsmarknaden kommer att vara till stor nytta i rollen som ordförande. Sverige har länge legat i framkant när det kommer till bredbandsutbyggnad men jag vet, efter mina år som ordförande i FTTH, att många av våra grannländer är hack i häl. Det är viktigt att Sverige inte lutar sig tillbaka utan fortsätter fiberutbyggnaden, säger Karin Ahl.

 

För mer information, kontakta:

Karin Ahl, ordförande Svenska Stadsnätsföreningen, karin.ahl@rala.se, 070–280 12 65

Louise Thorselius, kommunikationsansvarig Svenska Stadsnätsföreningen, louise.thorselius@ssnf.org, 076–110 02 88

 

Om Svenska Stadsnätsföreningen

Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf, är en bransch- och intresseorganisation som representerar stadsnät i 180 kommuner och 130 leverantörer av tjänster och utrustning inom bredbandsområdet. Föreningen företräder därmed en absolut majoritet av de aktörer som aktivt investerar i ny modern infrastruktur för bredband i Sverige. Svenska Stadsnätsföreningens vision är att majoriteten av svenska hushåll och företag ska ha tillgång till en snabb bredbandsuppkoppling med ett stort utbud av tjänster via öppna stadsnät.

Läs mer om Svenska Stadsnätsföreningen: www.ssnf.org